Koor verwijderen

Verwijder je koor met alle gegevens definitief uit Theatilo als het niet meer nodig is. Dat kunnen alleen beheerders, en het is niet terug te draaien.

Web
Chöre›Chor›Chor-Einstellungen›Chor verlassen

Deze functie is alleen beschikbaar op het web.

Rechten nodig: Alleen beheerders

Wat is het?

Met Ensemble verwijderen haal je je koor en alle bijbehorende gegevens definitief uit Theatilo. Dat is alleen zinvol als het koor wordt opgeheven of jullie Theatilo niet meer gebruiken.

Bij het verwijderen verdwijnen:

  • leden en hun gegevens in dit koor
  • afspraken en aanmeldingen
  • bladmuziek en audiobestanden
  • mededelingen en bijlagen
  • media-albums en media
  • kasboek en bonnen
  • facturen en pdf-archief
  • chats en berichten
  • alle bestanden van het koor

Afspraken die bij meerdere koren horen, blijven voor de andere koren bewaard.

Een lopend abonnement van het koor eindigt bij het verwijderen direct, zonder terugbetaling voor de rest van de periode. Dat meldt ook de waarschuwing. Deelt het koor het abonnement met een ander koor, dan loopt het voor het andere koor door.

Zo verwijder je een koor

  1. Klik in de zijbalk op Ensembles, kies je koor en dan Koorinstellingen.
  2. Kies Koor verlaten.
  3. Klik op Ensemble verwijderen.
  4. Lees de waarschuwing en typ ter bevestiging VERWIJDEREN.
  5. Bevestig met Ensemble verwijderen.

Vooraf veiligstellen

  • Facturen en pdf-archief uit het kasboek: daarvoor geldt een bewaarplicht van 10 jaar.
  • Rapporten onder Koorinstellingen > Rapporten, zoals ledenlijst en aanwezigheid.

Rechten

Alleen een Beheerder van het koor kan het verwijderen. Alle anderen zien onder Koor verlaten alleen Ensemble verlaten.

Tips

  • Draag het koor over in plaats van het te verwijderen als het alleen om een wissel in de leiding gaat: geef iemand anders de rechtengroep Beheerder.
  • Pauzeert het koor alleen, zeg dan liever het abonnement op. De gegevens blijven bewaard.

Veelgestelde vragen

Kan ik een verwijderd koor herstellen?▾
Nee. Verwijderen is definitief. Download vooraf wat je moet bewaren, zoals rapporten, facturen en bonnen uit het kasboek.
Wat gebeurt er met mijn abonnement?▾
Een lopend abonnement eindigt bij het verwijderen direct, zonder terugbetaling voor de rest van de periode. Deelt het koor het abonnement met een ander koor, bijvoorbeeld een subkoor met zijn hoofdkoor, dan loopt het voor het andere koor door. Kan het abonnement niet worden beëindigd, dan wordt het koor niet verwijderd. Probeer het dan opnieuw of neem contact op met support.
Worden ook de accounts van de leden verwijderd?▾
Nee. Verwijderd worden de lidmaatschappen en de ledengegevens in dit koor. De Theatilo-accounts van de leden en hun andere koren blijven bestaan.

Nog een vraag? Vraag het de AI-helpbot.

Klik op de helpknop rechtsonder en stel je vraag.